Harvard University Lavietes Basketball Pavilion

Boston, MA

One of the oldest basketball facilities in the country, the Lavietes basketball Pavilion is home to Harvard University’s men’s and women’s basketball teams. The challenge to this project was the need to install Fusion series fixed seating above occupied areas where no structure previously existed. Since there was no concrete slab to anchor the seating to, platforms from Hussey’s Maxam Plus telescopic seating were anchored to steel raker beams with custom brackets. The seating banks then transition from the fixed seating to Hussey Maxam Plus telescopic seating. This required precise measurements of the site, since tolerances were as little as ¼”. Active on-site coordination by RHL resulted in a successful installation that complements the space.


Bruner/Cott Architects

Construction Manager:
Consigli Construction Company

Renovation of and addition to 33,565 sf basketball facility

Hussey Seating

  • Maxam Plus telescopic bleachers
  • Fusion fixed stadium seating